cc chemical consulting

 

Prof. Dr. Dorothea Ehlers                                                                                                          

Schönburgstr. 2

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Ehlers D., Pfister M., Bork W.-R. and Toffel-Nadolny P.: HPLC analysis of tonka bean extracts. Zeitschrift für Lebensmitteluntersuchung und -Forschung 201 (1995) 278-282 (in English)

 

Abstract

Based on the results of a GC-MS analysis, a HPLC procedure was developed for the determination of coumarin, dihydrocoumarin, melilotic acid (o-dihydrocoumaric acid), methyl melilotate, ethyl melilotate, 5-hydroxymethylfurfural and o-coumaric acid as characteristic compounds of tonka beans. The presence of melilotic acid and ethyl melilotate in tonka beans had not previously been reported. By the HPLC analysis of self-made tonka bean extracts and one sample tonka bean absolute of commerce, evidence was shown that solvents used for production are decisive for the kind and amount of the detected compounds.

 

Zusammenfassung

Basierend auf den Ergebnissen einer GC/MS-Untersuchung wurde eine HPLC-Methode zum Nachweis der charakteristischen Tonkabohneninhaltsstoffe Cumarin, Dihydrocumarin, Melilotsäure (o-Dihydrocumarsäure), Melilotsäuremethylester, Melilotsäureethylester, 5-Hydroxymethylfurfural und o-Cumarsäure entwickelt. Melilotsäure und Melilotsäureethylester werden in dieser Studie erstmalig als Tonkabohneninhaltsstoffe beschrieben. Bei der HPLC-Untersuchung selbsthergestellter Tonkabohnenextrakte und einer Probe Tonkabohnen Absolue aus dem Handel ergaben sich Hinweise, dass die zur Herstellung verwendeten Lösungsmittel von entscheidender Bedeutung für die Art und Menge der nachgewiesenen Inhaltsstoffe sind.

 

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