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Ehlers D., Pfister M., Bork W.-R.
and Toffel-Nadolny P.: HPLC analysis of tonka bean extracts. Zeitschrift
für Lebensmitteluntersuchung und -Forschung 201 (1995) 278-282
Abstract
Based on the results of a GC-MS
analysis, a HPLC procedure was developed for the determination of coumarin,
dihydrocoumarin, melilotic acid (o-dihydrocoumaric acid), methyl
melilotate, ethyl melilotate, 5-hydroxymethylfurfural and o-coumaric
acid as characteristic compounds of tonka beans. The presence of melilotic acid
and ethyl melilotate in tonka beans had not previously been reported. By the
HPLC analysis of self-made tonka bean extracts and one sample tonka bean
absolute of commerce, evidence was shown that solvents used for production are
decisive for the kind and amount of the detected compounds.
Zusammenfassung
Basierend auf den Ergebnissen einer GC/MS-Untersuchung wurde eine
HPLC-Methode zum Nachweis der charakteristischen Tonkabohneninhaltsstoffe Cumarin,
Dihydrocumarin, Melilotsäure (o-Dihydrocumarsäure),
Melilotsäuremethylester, Melilotsäureethylester, 5-Hydroxymethylfurfural
und o-Cumarsäure entwickelt. Melilotsäure und Melilotsäureethylester
werden in dieser Studie erstmalig als Tonkabohneninhaltsstoffe beschrieben. Bei
der HPLC-Untersuchung selbsthergestellter Tonkabohnenextrakte und einer Probe
Tonkabohnen Absolue aus dem Handel ergaben sich Hinweise, dass die zur
Herstellung verwendeten Lösungsmittel von entscheidender Bedeutung für die Art
und Menge der nachgewiesenen Inhaltsstoffe sind.
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