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Prof. Dr. Dorothea Ehlers                                                                                                          

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Ehlers D., Pfister M. and Bartholomae S.: HPLC analysis of natural and artificial vanilla flavourings. GIT Fachz. Lab. 9 (1995) 765 (in German)

 

Abstract

Bourbon and Tahiti vanilla extracts, vanilla extract of Mexican origin and a butter vanilla flavouring were analysed by HPLC. Because in different vanilla species the main compounds occur in different and characteristic concentrations, Bourbon vanilla can be distinguished unequivocally from Tahiti vanilla. The vanilla extract of Mexican origin, pretended to be natural, was proved to be an adulteration. It was, like the butter vanilla flavouring, an artificial product.

 

Zusammenfassung

Bourbon- und Tahiti-Vanille-Extrakt, Vanille-Extrakt aus Mexiko sowie ein Butter-Vanille-Aroma wurden mittels HPLC untersucht. Da bei den verschiedenen Vanille-Arten die relevanten Inhaltsstoffe in unterschiedlichen, charakteristischen Konzentrationen vorliegen, lassen sich Bourbon- und Tahiti-Vanille eindeutig voneinander unterscheiden. Der angeblich natürliche Vanille-Extrakt aus Mexiko erwies sich als Fälschung, er war ebenso wie das Butter-Vanille-Aroma ein künstliches Vanillearoma.

 

 

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